Wanneer gebruik ik een trekveerpomp?

De trekveerpomp wordt gebruikt wanneer een je een (utp of elektriciteits) kabel door een loze leiding wilt trekken.

Vaak is het lastig om een trekveer 30 meter door een loze leiding te krijgen. Met een pomp kan je meer druk op de trekveer zetten zodat je makkelijker de trekveer door de leiding krijgt.

Een pomp is makkelijk in gebruik. Na slechts enkele ogenblikken kunt u aan de gang. Met een trekveerpomp kan je trekveren van meer dan 30 meter door de leidingen duwen.

Waarom zou ik een trekveerpomp gebruiken?

Een pomp gebruik wanneer je een trekveer niet door de loze leiding krijgt. Vaak wordt het zwaarder door de vele bochten die in de leidingen zitten. Daarom kan je met de trekveerpomp meer druk op de kabel zetten. De pomp zet zoveel druk op de trekveer zodat je poging meer kans van slagen heeft.

Hoeveel kabels kunnen door een enkele loze leiding?

Vaak lukt het om door een loze leiding (UTP of elektriciteit) 2 kabels te krijgen. Zorg dat je eerst een trekveer erdoor krijgt en hieraan vast de kabels knoopt die erdoor moeten. Gebruik een geode trekveer!! Geen Eigen gemaakte trekveren. Het kan voorkomen dat je kabels bijv. knappen. Op deze manier zou je je hele loze leiding vergooien!

Mijn trekveer zit vast, hoe kan ik dit oplossen?

Haal de trekveer helemaal terug. begin opnieuw. Vaak zit de trekveer vast in een bocht, hier kan de pomp uitkomst bieden. Duw niet door, je maakt vaak meer stuk.

Wat kost een trekveerpomp?

Gemiddeld kosten trekveerpompen rond de 70 tot 100 euro. Kijk daarom in onze shop naar het assortiment. Wij vergelijken prijzen van conrad, bouwshoponline en elektroshop. Dit zijn de leveranciers die ze ongeveer voor deze prijs aanbieden. Vaak exclusief verzendkosten.